Sunday, December 27, 2015

Mati itu pasti.....

Mati itu dekat...
Bila aku lihat wajah org2 yg aku syg...aku mula rasa biasa...
Bila aku lakukan sesuatu aku sudah mula rasa cepat puas...cepat bersyukur...cepat bahagia...
Adakah aku dah bersedia??? Beginikah rasanya bila sudah bersedia???
Bila aku sakit aku bersyukur dgn hati yg gembira...
Bila aku diduga aku bersyukur dgn perasaan bahagia...
Apakah ini tanda aku sudah redha??? Aku ingin kembali kpd penciptaku...
Aku syg suami, syg anak2, bila aku fikirkan mati aku tak terasa langsung syg utk meninggalkn mereka ini...kerna aku tahu jalan hidup mereka telah tertulis oleh Maha pencipta...dan aku yakin mereka akan sentiasa peroleh segala yg baik2 malah yg terbaik walau aku sudah tiada nti.
Apa yg aku lakukan...
Apa yg aku usahakan...
Mereka tidak perasan malah tidak sedar bhw segalanya utk mereka...
Tak mengapa...aku gembira...
Aku ingin cerita...tapi tak terluah...aku ingin bercakap tapi tiada masa...aku ingin tunjukkn tapi tidak berpeluang...
Tak mengapa...suatu hari nti mereka akan faham...
Yg pasti kali ini...aku benar2 mula terasa...kemana jua aku pergi...dimana jua aku berada...rumah aku tetap ada pada Allah... Ya Allah...terima kasih...Alhamdulillah...

Harapan aku....coretan ini bukan yg terakhir...

Friday, November 20, 2015

RS DELIMA KATERING...KAMBING BAKAR!!!


KAMBING BAKAR UTK MAJLIS *hanya rm900 (jika order lebih boleh dpt discount lg)
*dibakar dgn mix herbs spt paprika, rosemary dll
*bersama set coleslaw, mashed potatoes dan homemade black pepper sauce
*diberi 1 pekerja bakar dan lapah (jika kambing lebih dr seekor 2 pekerja)

Pn.Suria - 018 3767051

Like our page https://m.facebook.com/RsDelimaKatering

Sunday, July 29, 2012

Ramadhan...bulan yg penuh bermakna untuk aku...

Aku tunggu2 Ramadhan ni, jadi bila dah tiba masanya aku takkan layan benda lain selain menikmati bulan ni sehabis baik. Aku mintak maaf dan ampun la pada org2 yg sentiasa rasa nak boikot aku dlm FB dan nak tunjuk dia punya provok kat aku dibulan yg mulia ni coz aku takda masa nak layan. Aku sangat BUSY mencari keberkatan.

Aku akui la, selalunya mmg diorang2 ni akan diperli oleh aku sampai diorang bertambah2 sakit hati...aku tau diorang suka dan happy bila aku wat camtu...alah biasalah...benda2 yg mendatangkan dosa2 puaka ni mmg manusia sgt suka, bila ditambah, lagi la menggila...

Cumanya aku tak nak block diorang dari friend list aku tapi aku minta tolong dan merayu ngan diorang2 ni jgn la buat perkara yg ntah hapa2 juga post2 yg ala2 hebat perli memerli boikot aku dibulan baik ni hanya disebabkan kesakitan hati diorang terhadap aku, yg mana aku pun tak tahu kenapa diorang jadi mcm tu...walhal aku menjalani kehidupan aku sebaik mungkin, happy, best, hebat, malah Allah bagi lebih dari hari2 yg sebelumnya dan aku sedang menikmatinya Alhamdulillah....

Kalo diorang2 ni rasa sakit hati dengan apa yg Allah bagi pada aku...jgn la buat benda yg mendatangkan dosa pada diri sendiri...... minta lah pada Allah...senangkan?...ye lah dari wat benda mcm tu..aku pun jarang on FB lately...nak jengok wall diorang apetah lagi...kekadang muncul kat home page so terbaca, pastu dgn perbuatan diorang yg sangat obvious tu mmg nampak sgt la...aku tersenyum coz rasa cam kelakar...tapi aku pun dpt dosa kalo aku biarkan diorang meneruskannya...so after this, kalo diorang2 ni melarat lagi...i'll block them if needed...

Apapun...selamat berpuasa...sama2 cari keberkatan...doa banyak2....Alhamdulillah Allah bagi aku rasa happy dan bahagia dibulan baik ni....aku harap juga kawan2 yg lain dapat merasakan perkara yg sama...tak yah nak sebok FB sangat sampai nak sakit2 hati ngan org lain...kita jaga ibadat kita dibulan baik dan penuh berkat ni lagi best...

Senyum selalu ye... =)

Wednesday, July 11, 2012

Muhdalena Ahmad


Bila aku dikejutkan dengan panggilan kawan baik aku Rozi Mael dan diberitahu Ina telah ditembak, aku rasa bagaikan gelap pemandangan sekejap. Punyalah terkejut dan tergamam, apa yg aku boleh buat masa tu hanyalah menangis teresak-esak sambil suami aku menenangkan. Aku ambil cuti dan terus menangis sampai bengkak2 mata sambil berfikir apalagi yg aku boleh buat untk membantu dia, nak melawat kat hsptl tak boleh apetah lagi nak berjumpa. Aku tau pasti dia ada sebab kenapa dia berada disitu (JPM) tapi aku tak rasa tujuannya untuk membunuh PM kita. Kalau dia berada disitu untuk membunuh dah habis semua cedera, tapi tak ada seorang pun cedera masa kejadian tu. Fikirkanlah.


Setiap kali aku tgk gambar ni aku akan sebak, dengan dia dlm keadaan ditembak, bila tgk link video nya lagi lah aku rasa cam nak pengsan. Aku amat berharap sesuatu yg lebih baik untuk dia dan semoga hukumannya diringankan. Aku bertambah pelik bila memikirkan sebab dia bukan seorang yg anti kerajaan even Bersih punya hal pun dia yg paling tak suka...dia penyokong BN selamanya....tak tercapai kat otak aku ni untuk percaya bahwasanya dia sedang menentang kerajaan, pasti ada sesuatu yg berlaku disebalik ni semua...pasti...
Dia mmg seorang baik, memahami, sensitive, dia la yg paling senang menangis antara kitorang ni baik ain, gimah, faizah, aku lagi la plak mmg ego nak mampos untuk mengeluarkan air mata nih. Ina la yg paling lembut hati.

Harapan aku sekarang hanyalah ingin berjumpa dengannya dan membantu dlm apa jua sekalipun yg aku mampu. Harap sangat mana2 peguam boleh tampil membantu memberi pendapat dan cara bagaimana nak membela Ina. Aku sedar kesalahan dan pertuduhan ke atasnya sangat berat. Tapi aku juga percaya apapun boleh berlaku. Jadi aku tak pernah putus harapan dan berdoa semoga Allah berikan ruang untuknya mendapat yg terbaik dan dipermudahkan segala urusan hingga segalanya selesai.

Aku tak kira la dia end up kat mana pun, aku tetap akan pergi berjumpa dengan dia itu janji aku, kerana dia tak pernah mungkir janjinya pada aku dan sentiasa ada disamping aku tatkala diperlukan. Aku sayang dia. Dan aku akan tetap doakan dia.

Aku harap sangat semua yg bernama manusia, orang, rakyat, human, people....jangan mencaci maki dia lagi. Cukuplah apa yg dia dah lalui...semua yg diluar sana tak tahu pun apa sebenarnya yg berlaku jadi tolong jangan membuat spekulasi sendiri.

LUV U INA...ALWAYS....

Monday, July 2, 2012

Aku teringat...

Sedang mencoret sambil mendengar lagu Broery Marantika... huhu...
hubby aku mmg suka sangat nyanyi lagu2 broery nih...so ngan aku2 skali terjebak....

tetiba aku teringat masa zaman2 remaja aku dulu...mcm2 perangai aku buat, semua aku langgar....tak pernah serik dan tak pernah nak dengar nasihat...apa yg aku tahu, aku je yg betul...takat bercinta? tak pernah setia dan tak pernah menghargai kekasihpun.malangnye la sapa yg pernah jadi ex boy aku kan..hehe...aku harap semua ex2 aku maafkanlah aku...itu semua dulu...aku sentiasa mendoakan ex2 aku happy sepertimana aku... :)
but when aku terjumpa hubby aku banyak benda berubah, dia la lelaki yg pertama boleh mendengar dan merasa apa yg terbuku dlm hati aku ni, sampai la ke hari ni. Alhamdulillah dah 7 thn dah kitorang kahwin. banyak dugaan tapi dia tetap standing for me and our kids. Dlm hidup kitorang ni bukan aku yg banyak berkorban, sebenarnya dia yg paling banyak berkorban demi melembutkan hati aku yg keras ni dan menghancurkan batu yg ada dlm kepala hotak aku nih hehe...sekali baca cam lawak ek...tapi itu la hakikat.

Nasib baik aku sedar cepat dan aku belajar melembutkan hati sendiri, cuba faham org lain instead of org faham aku...aku akui masih banyak benda yg aku kena belajar demi menghargai org2 disekeliling aku, aku tak boleh selfish...

Allah Maha Pengasih dan Penyayang...benar...janji2 Allah itu Benar...tak perlu aku sebut satu persatu, hanya aku dan Allah sahaja yg tahu kenapa, bagaimana, apa yg telah terjadi sampai aku sedar sendiri...Allah berikan aku segala apa yg aku nak, baik lambat mahupun cepat, dulu aku tak sedar...apa yg aku tau Allah blessed me...but actually Allah blessed my hubby and my kids more than me, coz apa yg aku dapat kerana doa hubby and my kid...sungguh tak sangka hubby aku sentiasa minta Allah makbulkan doa aku...setiap hari dia akan ajak anak aku yg sulong solat dan berdoa untuk aku??? haih...sedangkan aku sentiasa minta Allah makbulkan doa dia dan anak2 aku... sebak pulak bila aku mengenangkannya...tak sanggup aku nak biarkan hubby n anak2 aku dlm kesusahan, and that's y aku sentiasa utamakan diorang dari segala-galanya....semoga Allah pelihara keluarga ku ini...Aamiinn....

Aku berjanji..selagi nyawa dikandung badan akan aku setia dan menyayangi Suami yg tercinta Ranizal Basiran...(jiwang lak aku memalam nih)...
Wahai adik beradik, sedara mara dan kawan2 yg terbaca blog aku nih... kalo tetiba aku nak tercurang, sila lempang muka aku laju2 dengan tapak kasut korang k...kasi aku sedar dan takkan lupa daratan... Sekian...

Thursday, June 28, 2012

saja nak semakkan blog...



Umangaaiiii!!!! lamanya la tak update blog nehhh
Hari ni aku nak share pictures masa caving dulu...pengalaman yg sangat best...cuma tak rasa nak pergi lagi je...hahaha....punya la best...kalo nak tau sila la pegi...


semangat...semangat!!!

ini masih bersih...with bebs my colleague... 


owh ini time sangat semangat!!!!

ini pun...masih semangat berkobar2...



yg ini terlebih2 semangatnya...haaaa dah nak hampir dah tuh...


 jeng jeng jeng.....yg ni paling best...baru lepas keluar dari cave tersebut...bau taik kelawar ada...bau lumpur pun ada...10 botol perfume pun takleh kasi hilang....







haaaa yg ni pun best gak...posing punya posing alih2 kawan laki aku time college...


ok yg ni terang sikit...so boleh terlihat kesengsaraan yg telah kami lalui...huhu...


ini buat..ala2 gembira la...hahah

ni gambar last selepas caving end...dah bersih2...cantik2...hensem2 semuanya...so jgn tertipu juga dengan kitorang punya kebersihan time nih...huhu
Apapun pengalaman yg takkan aku lupakan...tak tau la lepas ni apa lg activity yg diorang plan.....harap2 takde la yg melibatkan air coz aku sgt takut dengan air yg dalam dan tak nampak dasar...sekian terima kasih...happy viewing... ;)